LICHTER in MIND

Wat is hypnotherapie?

“Je hoeft alleen maar van gedachten te veranderen”

Heb je al zo vaak iets voorgenomen zoals afvallen of stoppen met roken en dat je dacht dat de knop nu echt om was, maar zie je jezelf er na een paar dagen toch weer mee beginnen? Word je soms tureluurs van een gedachte die maar blijft komen of van de herinnering van een oude gebeurtenis of persoon die tot vervelens toe maar niet uit je hoofd wil? Voel je je vaak onzeker, heb je examenvrees of plankenkoorts of een angst of fobie waardoor je leven soms stagneert en je niet helemaal vrij door het leven gaat en eigenlijk niet ‘de beste versie van jezelf bent’? Dan zit je hier helemaal goed.

“Hypnotherapie? Daar geloof ik niet in”.
“Mij krijg je toch niet in hypnose”.
“De controle verliezen en misschien rare dingen gaan doen vind ik een eng idee”.

Gelukkig is open en nieuwsgierig zijn voldoende en verlies je nooit de controle zoals bij showhypnose op tv. het geval lijkt. Er is niks engs aan. Het is vooral heel ontspannen en relaxed. Eigenlijk unaniem vindt iedereen het een hele prettige en bijzondere ervaring.

Hypnose is een staat van diepe trance, vergelijkbaar met hoe je je voelt net voordat je in slaap valt of als je verbaasd ontdekt dat je al heel stuk met de auto gereden hebt maar hele stukken gemist hebt. Het is iets wat je allang kent. Het is heel ontspannend en heel effectief.
Tijdens een hypnotherapie sessie voel je je lichamelijk heel relaxed en ontspannen en geestelijk heel gefocust.

Tijdens een sessie communiceer je rechtstreeks met het onderbewuste. Echte keuzes en veranderingen komen vanuit je onderbewuste. Zo’n 95% van alle beslissingen worden daar genomen.

Onderbewuste

Eigenlijk bestaat ons denken en ons gedrag uit overtuigingen en gewoontes, die we de eerste jaren van ons leven hebben opgeslagen.
‘We zijn ooit ergens iets gaan geloven over gebeurtenissen of over onszelf waardoor we reageren zoals we reageren.’

Het onderbewuste is onze harde schijf en het bewuste is ons werkgeheugen. Bewuste veranderingen zijn op basis van wilskracht en zijn, zoals je waarschijnlijk zelf vaak al ervaren hebt moeilijk te realiseren. Je wéét dat iets niet goed voor ons is maar doet het desondanks toch. Hypnotherapie is erop gericht om je bewuste geest, ofwel je kritisch denken, te omzeilen en je rechtstreeks vanuit je onderbewuste vanuit een ander perspectief naar situaties en gevoelens te kijken die beter voelen. Oude overtuigingen veranderen hierdoor waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan om ‘als vanzelf’ anders met dingen om te gaan.

Prettige ervaring

Mensen die hypnotherapie een keer geprobeerd hebben, ervaren het unaniem als een heel prettige en bijzondere ervaring.

  • Je voelt je heel relaxed maar tevens heel gefocust op mijn stem, die suggesties geeft
  • Je behoudt áltijd de controle, omdat je onderbewuste je altijd beschermt
  • Je onthoudt ook het meeste en kunt gewoon nog gedachtes hebben. Ook hoor je nog gewoon omgevingsgeluiden.

Meer informatie

Waar kun je hypnotherapie voor gebruiken?
De virtuele maagband
Hoe werk ik?
Wat kost het?
Contact