De virtuele maagband

De virtuele maagband

Kom je wel eens iemand tegen die waanzinnig veel afgevallen is na een maagverkleining en krijg je dan bijna een jaloers gevoel dat ook wel te willen maar gaat een operatie je te ver of heb je er niet genoeg overgewicht voor? Dan is de virtueel maagband iets voor jou. Toen ik voor het eerst over hoorde over de virtuele maagband dacht ik: “Hè, een virtuele maagband? Dus geen echte operatie, maar toch snel vol zitten… dat bestaat toch niet?” Het klinkt inderdaad haast te mooi om waar te zijn. Toch heb ik ervaren dat het voor velen werkt en een krachtige, succesvolle manier is om gemakkelijk(er) af te vallen! Je kunt je onderbewuste namelijk alles wijsmaken.

Het concept van de virtuele maagband is ongeveer 20 jaar geleden ontwikkeld door de Engelse hypnotherapeut Sheila Granger. Als eerste maakte ze gebruik van het feit dat je onderbewuste tijdens hypnotherapie en het plaatsen van een virtuele maagband geen onderscheid maakt tussen realiteit en fictie. Daarom schrik je bijvoorbeeld toch in een spannende film ook al weet je dat het niet echt  is.  Zo werkt het ook met de virtuele maagband. Je onderbewuste accepteert het idee dat je ‘werkelijk’ een maagbandoperatie ondergaan hebt. Je hebt dus net als bij een echte maagband eerder een voldaan gevoel, waardoor het gemakkelijker is kleinere porties te eten en dus af te vallen. En dat zonder operatie, pijn en (gevaarlijke) bijwerkingen. Ik heb zelf twee verschillende opleidingen gevolgd op het gebeid van de virtuele maagband waarvan een volgens het protocol van de bedenkster Sheila Grainger.

Hoe werkt het?

Je hoeft geen dieet te volgen en mag alles blijven eten: je alleen 3 kleine maaltijden per dag. That’s it!

Omdat je heel snel een signaal krijgt dat je vol zit zal het gemakkelijk zijn ook te stoppen na een kleine portie.

Het vraagt wel commitment:
Het is heel belangrijk om de eerste 30 dagen de mp3 te beluisteren die je meekrijgt na de eerste sessie waarop je 15 min lang mijn stem hoort met relaxte, hypnotische suggesties, die ervoor zorgen dat je echt een nieuw pad inslaat. De focus ligt op voldaan in plaats van vol, door het eten van drie kleine porties per dag. Heel simpel!

Het virtuele maagband-traject bestaat uit vijf sessies. Sessie 1 wordt de maagband geplaatst. De sessies erna worden dingen bekrachtigd en eventuele mentale blokkades en valkuilen die het afvalproces tegenhouden weggenomen. Ook een verslaving aan bijvoorbeeld chocolade, ijs of andere ‘dikmakers’ kan worden meegenomen in een sessie, zodat het verlangen ernaar verdwijnt.